Information Technology


Information Technology


De dreigingen die voortkomen uit IT zijn zeer divers. Van virussen, malware, spyware en ransomware tot netwerk beveiliging en backup. Waar de risico’s het grootst zijn is per bedrijf verschillend. Daarom is het van belang hier bij stil te staan en de dreigingen op de juiste manier te classificeren.

U heeft bijvoorbeeld keurig het hele netwerk goed beveiligd, maar gebruikt ook WiFi. Uw medewerkers mogen dat gebruiken. Aan die klant die zo lang moet wachten wordt voor het gemak het wachtwoord gegeven. Op zo’n moment wordt het al interessant om een gescheiden gastennetwerk te maken, want uw gasten mogen geen bedreiging vormen voor uw netwerk. Duur, nee dat hoeft echt niet meer.

Backup is ook een punt, dit kan tegenwoordig helemaal automatisch maar het behoeft wel een goede inregeling.

Ransomware kan uw bestanden versleutelen en als deze direct de backup kunnen overschrijven heeft u niets meer. Dus daar is meer voor nodig, een backup strategie passend bij uw gebruik.

Indien noodzakelijk maak ik gebruik van specialisten op hun vakgebied zodat u de perfecte oplossing krijgt.

Bij alle keuzes staat continuïteit voorop, dit betekent goede documentatie van iedere implementatie zodat u niet afhankelijk bent van mij of van een derde partij.

Keuzevrijheid en eigendom van de oplossing staan voorop.

Ook particulieren ondersteun ik bij het streven naar continuïteit van data  en apparatuur, heeft u problemen met uw PC, Mac, Laptop of tablet ik help u graag weer op weg en verder.

Besturings-systemen:

Microsoft Windows
Apple OS X en IOS
Linux (server specifiek ClearOS)

Netwerk componenten:

modems/ routers
managed networks (vlan)
access points
NAS (Qnap, Synology)

Website CMS:

Joomla
Wordpress